-27%

Vertikális Szélturbina Szélerőmű 12v/24v/48v MPPT vezérlővel

238 161 Ft305 428 Ft

Vertikális Szélturbina

 

A közműhálózat áramkimaradásai nem érintik a hálózaton kívüli szélerőműveket.

Kicsi, könnyű, stabil és biztonságos, speciális vezérléssel a szélsebességet ( 2,5 ~ 25m / s) hatékonyan hasznosítja és magasabb energiatermelést ér el.

Felhős időben, vagy akár télen is működik.

Ez a típus független a szél irányától!

Törlés

Vertikális Szélturbina 12v/24v/48v MPPT vezérlővel

 

 

JELLEMZŐK:

1. Mag nélküli generátor, vízszintes forgás nagy hatékonysággal

2. 3 lapát ívelt kialakítással, hatékonyan hasznosítja a szélenergiát, és nagyobb energiatermelést ér el.

3. 20 éves használati élettartam és 1 év garancia.

4. kicsi, könnyű, stabil és biztonságos, speciális vezérléssel a szélsebességet 2,5 ~ 25m / s-ra, hatékonyan hasznosítja és magasabb energiatermelést ér el.

5. Európai tanúsítvánnyal rendelkezik

6.  hibrid rendszer is szállítjuk –  napelemekkel lehet párosítani otthoni használatra.

CSOMAGOLÁSI LISTA:

1. 3db penge, 1 készlet generátor és 1 készlet csavarok és anyák.
2. rögzítő tengely 1 darab és karok
3. MPPT vezérlő 1 darab.
4. Inverter (opcionális)

MPPT töltésvezérlő (opcionális)

Ez a vezérlő alapvető vezérlési és védelmi funkciókkal rendelkezik, és alacsony feszültségű töltési funkciót biztosít. az akkumulátor alacsony sebességű szél közben is tölthető.
12V/24V/48 rendszer automatikus felismerése.

MPPT BOOST hibrid töltésvezérlő ( szél és napelem vezérlés egyben – mindent erre kell csatlakoztatni és mindent vezérel ) (opcionális)

Ez a vezérlő alapvető vezérlési és védelmi funkciókkal rendelkezik, és alacsony feszültségű töltési funkciót biztosít. az akkumulátor alacsony sebességű szélben is tölthető.
Lehetővé teszi a napelemes bemenetet, az alapértelmezett napenergia-kapacitás 200W, az opcionális napenergia-kapacitás elérheti az 1000W maximumot.
12V / 24V rendszer automatikus felismerése.
2 egyenáramú kimenettel rendelkezik, mindegyik 12A.
2 beállítási gombbal rendelkezik, amelyek ellenőrizhetik és módosíthatják a vezérlő paramétereit (csak tapasztalt technikusok számára).
Van TL232 port is. egy kábellel (TL232 az USB-hez), a vezérlő paraméterei számítógépen módosíthatók (csak tapasztalt technikusok számára). (a kábel további költséget igényel).
Az MPPT hibrid vezérlő specifikációjának megtekintéséhez kattintson az alábbi képekre:

 

A HÁLÓZATON KÍVÜLI RENDSZEREK ELŐNYEI

1. HA NINCS HOZZÁFÉRÉS A KÖZMŰHÁLÓZATHOZ
A hálózaton kívüli napelemes rendszerek bizonyos távoli területeken olcsóbbak lehetnek, mint a távvezetékek meghosszabbítása.
Vegye fontolóra a hálózaton kívüliséget, ha több mint 100 méterre van a hálózattól. A légvezetékek költségei kilométereként több millió forint is lehet (vidéki építkezések esetén)

2. VÁLJON ENERGIA-ÖNELLÁTÓVÁ
A hálózaton kívül élni és önellátónak lenni jó érzés. Néhány ember számára ez az érzés többet ér, mint a pénzmegtakarítás.
Az energia-önellátás egyfajta biztonságot is jelent. A közműhálózat áramkimaradásai nem érintik a hálózaton kívüli szélerőműveket.
Másfelől viszont az akkumulátorok csak bizonyos mennyiségű energiát tudnak tárolni, és a felhős időszakokban a hálózathoz való csatlakozás jelenti a biztonságot. Az ilyen helyzetekre való felkészülés érdekében érdemes tartalék generátort telepíteni. léteznek hibrid rendszerek melyek egyszerre használják a szél és a napenergia erejét.

A HÁLÓZATBA Kötött RENDSZEREK ELŐNYEI

Sok közműszolgáltató vállalat elkötelezte magát amellett, hogy a háztulajdonosoktól ugyanolyan áron vásárolja meg az áramot, mint amilyen áron ők maguk eladják azt.

A villanyórán át a háztulajdonosok ezt a többlet villamos energiát a közüzemi hálózatra vezethetik, ahelyett, hogy maguk tárolnák akkumulátorokkal.
– A nettó mérés (vagy egyes országokban a betáplálási tarifarendszerek) fontos szerepet játszanak a szélenergia ösztönzésében. Enélkül a lakossági szélerőművek pénzügyi szempontból sokkal kevésbé lennének megvalósíthatóik.

1. TÖBB PÉNZT TAKARÍT MEG ez látszik a villanyszámlán
A hálózati csatlakozás lehetővé teszi, hogy több pénzt takarítson meg a szélgenerátorral az alacsonyabb felszerelési és telepítési költségek révén

– Szigetüzemmódban akkumulátorok és egyéb berendezések szükségesek egy teljesen működőképes, hálózaton kívüli szélrendszerhez. Ezek növelik a költségeket, valamint a karbantartást. A hálózatra kapcsolt szélrendszerek ezért általában olcsóbbak és egyszerűbben telepíthetők. Bár itt is vannak költségek, szakember, aki a hálózatra kötheti a kábeleket előtte tervezés, engedélyeztetés.

– A szélturbina generátora gyakran több villamos energiát termel, mint amennyit Ön képes fogyasztani. A villanyórán át a háztulajdonosok ezt a többlet villamos energiát a közüzemi hálózatra vezethetik, ahelyett, hogy maguk tárolnák akkumulátorokkal.
– A nettó mérés (vagy egyes országokban a betáplálási tarifarendszerek) fontos szerepet játszanak a szélenergia ösztönzésében. Enélkül a lakossági szélerőművek pénzügyi szempontból sokkal kevésbé lennének megvalósíthatóik.

2. A KÖZMŰHÁLÓZAT EGY VIRTUÁLIS AKKUMULÁTOR
– A villamos energiát ha nem használjuk el azonnal, akkor tárolni kell. Átmenetileg tárolható. (pl. kémiai energia akkumulátorokban). Az energiatárolás jellemzően jelentős veszteségekkel jár.
– A villamos energiahálózat sok szempontból szintén egy akkumulátor, karbantartás és csere nélkül, és sokkal jobb hatásfokkal. Más szóval, a hagyományos akkumulátoros rendszereknél több villamos energia (és több pénz) megy veszendőbe.
– Az EIA adatai[1] szerint az országos, éves villamosenergia-átviteli és -elosztási veszteségek átlagosan a villamos vezetéken továbbított villamos energia mintegy 7%-át teszik ki. A napelemekkel általában használt ólom-sav akkumulátorok csak 80-90%-os hatékonysággal tárolják az energiát, és teljesítményük idővel romlik.
– A hálózathoz kötöttség további előnyei közé tartozik a közüzemi hálózatból származó tartalék áramhoz való hozzáférés (arra az esetre, ha a napelemes rendszer valamilyen okból kifolyólag leállna az áramtermeléssel). Ugyanakkor segít a közműszolgáltató csúcsterhelésének mérséklésében. Ennek eredményeképpen az elektromos rendszerünk egészének hatékonysága növekszik.

 

 

Scroll to Top